Jarkko Ruohola

Asianajajapäivän avaus

KLO 10.05–10.15

Asianajajaliiton puheenjohtaja Jarkko Ruohola pohtii esityksessään, mihin asianajajaa ja asianajajakuntaa tarvitaan oikeuden ja politiikan välissä.

Asianajaja Jarkko Ruohola on toiminut Suomen Asianajajaliiton puheenjohtajana kesäkuusta 2016 alkaen. Sitä ennen hän oli liiton varapuheenjohtaja 2013–2016. Hän on toiminut myös Turun Asianajajayhdistyksen puheenjohtajana.

Jari Lindström

Oikeus ja politiikka - faktaa vai fiktiota?

KLO 10.15-10.30

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström on yksi aamupäivän Oikeus ja politiikka -osuuden alustajista.

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström on johtanut oikeusministeriötä vuodesta 2015. Työ- ja elinkeinoministeriössä ministeri Lindström käsittelee tieto-osastolle, työllisyys- ja yrittäjyysosastolle sekä työelämä- ja markkinaosastolle kuuluvat asiat. Hän on perussuomalainen poliitikko, joka valittiin ensimmäistä kertaa eduskuntaan vuoden 2011 eduskuntavaaleissa Kymen vaalipiiristä. Hän toimi perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtajana 2014–2015 ja ryhmän toisena varapuheenjohtajana 2011–2014. Lindström toimii lisäksi Kouvolan kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajana (2013–).

Kimmo Grönlund

Demokratian tila Suomessa ja muissa länsimaissa

KLO 10.30-11.15

Professori Kimmo Grönlund käsittelee aamupäivän puheenvuorossaan mm. poliittisen osallistumisen eriytymistä Suomessa: ketkä vaikuttavat, ketkä passivoituvat sekä poliittisten arvojen kehitystä ja populismin nousua ja Suomea kansainvälisessä vertailussa.

Kimmo Grönlundilla on pitkä yliopistoura. Hän on vuodesta 2004 toiminut Åbo Akademin yhteiskuntatieteen tutkimuslaitoksen johtajana ja vuodesta 2012 lähtien valtio-opin professorina. Lisäksi hän on ollut vierailevana tutkijana mm. Australian National Universityssä, Frankfurtin Goethe-yliopistossa ja Stanfordissa.

Grönlundin suuri intohimo on kuntoliikunta, erityisesti juoksu ja uinti. Grönlund matkustaa mielellään ja puhuu suomen ja ruotsin lisäksi hyvää englantia ja saksaa. Hän tulee toimeen myös espanjan kielellä ja vähän ranskaksikin. Lisäksi hän on parantumaton esteetikko.

Suvi-Anne Siimes

Oikeus ja politiikka - faktaa vai fiktiota?

KLO 11.15–12.00

TELAn toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes on yksi aamupäivän Oikeus ja politiikka -osuuden alustajista.

Työeläkevakuuttajat TELAn toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes toimi ennen nykyistä tehtäväänsä pitkään politiikassa. Siimes toimi vasemmistoliiton kansanedustajana vuosina 1999–2007 ja puolueen puheenjohtajana vuosina 1998–2006. Hän oli kulttuuriministerinä Lipposen I hallituksessa (1998–1999) ja toisena valtiovarainministerinä, kehitysyhteistyöministerinä ja asuntoministerinä Lipposen II hallituksessa (1999–2003). Vuosina 2007–2011 Siimes toimi Lääketeollisuus-yhdistyksen toimitusjohtajana. Vuosina 2011–2016 Siimes on toiminut Veikkauksen hallituksen puheenjohtajana.

Eeva Lehtimäki

Oikeus ja politiikka - faktaa vai fiktiota?

KLO 10.00–12.00

Eeva Lehtimäki toimii keskustelun vauhdittajana Asianajajapäivän aamupäivän ohjelmassa (Siirtomaasali).

Eeva Lehtimäki on entinen pitkäaikainen toimittaja. Suurimman osan työuraansa hän teki MTV:n Uutisten talouden ja politiikan toimituksessa. Lehtimäki on vetänyt useita vaalitenttejä ja keskusteluja mm. Suomi Areenassa.

Lehtimäki kertoo, että Ellun Kanojen motto sopii myös vapaa-aikaan: Asialliset hommat hoidetaan ja muuten ollaan kuin Ellun kanat. Hän pitää kokkailusta, tv-sarjojen katsomisesta putkeen ja koiran kanssa ulkoilusta.


Ulla Bono

Paneelikeskustelu (Linja A)

KLO 15.30–16.30

Lakiasiainjohtaja Ulla Bono osallistuu linjan A paneelikeskusteluun siitä, mitä yrityksen edustaja edellyttää asianajajilta erityisesti laadun ja kustannusten suhteen.

Ulla Bono on toiminut tammikuusta 2014 lukien Ahlstrom Oyj:n lakiasiainjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Hän on lisäksi hallituksen ja tarkastusvaliokunnan sihteeri. Myös yhtiön Compliance Officer ja vastuussa yhtiön Intellectual Capital toiminnoista (patentit, tavaramerkit jne). Vuosina 2005–2014 hän on toiminut erinäisissä positioissa Pöyry Oyj:ssä, mm. Industry Business Groupin ja Infrastruktuuri ja Ympäristö -liiketoimintaryhmän johtavana lakimiehenä ja avustavana lakiasiainjohtajana. Tätä ennen Bono on toiminut Ahlstrom Oyj:ssä lakimiehenä (2000–2005), Asianajotoimisto Wadland & Associatesissa (Boston, USA) associate/traineenä (1999–2000) ja Asianajotoimisto Brander & Manner Oy:ssä lakimiehenä (1993–1998).

Ulla Bono on kahden teinin / nuoren aikuisen ylpeä äiti. Hänestä on ihana matkustella privaatisti ja syödä hyvin uusissa ravintoloissa eri puolilla maailmaa. Hyvää ruokahalua Bono balansoi juoksemalla ja urheilemalla. Hienoin urheilutapahtuma, johon hän on osallistunut, oli New Yorkin marathon.

Pasi Hagman

Sovintoneuvottelut ja sovittelut (Linja D)

KLO 14.30–16.30

Asianajaja Pasi Hagman on yksi sovintoneuvotteluihin ja sovitteluihin liittyvän paneelikeskustelun osallistujista.

Hagman suoritti oikeustieteen kandidaatin tutkinnon 1993 ja auskultoi varatuomariksi 1995. Asianajaja hän on ollut vuodesta 2001 ja oman toimiston, Asianajotoimisto Pasi Hagmanin, hän perusti vuonna 2006. Pasi Hagman on Suomen Asianajajaliiton Oulun osaston puheenjohtaja. Lisäksi hän toimii Oulun Kärpät Oy:n hallituksen sihteerinä ja Kärppä-säätiön asiamiehenä.

Hagman harrastaa moottoripyöräilyä, kuntoliikuntaa ja kalastusta.

Antti Heikinheimo

Sopimisen mahdollisuuksista ja rajoituksista (Linja D)

KLO 13.30–14.30

Asianajaja, laamanni Antti Heikinheimo pohtii esityksessään sitä, miten sovintoneuvottelu ja sovittelu asettuvat menettelyinä riidanratkaisukulttuuriimme.

Heikinheimo on kuluvasta vuodesta lukien toiminut Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä Senior Adviserina. Tätä ennen hän on toiminut Hannes Snellmanilla avustajana (1982–1987), osakkaana (1988–2015) sekä toimitusjohtajana (2000–2004). Asianajaja hän on ollut vuodesta 1984 lukien. Heikinheimo on CEDR:n akkreditoima sovittelija (1999-), CEDR:n opettajakunnan jäsen (1999–2003), CEDR:n sovittelijapaneelin jäsen (2015-) ja lisäksi hän on toiminut Asianajajaliiton sovittelulautakunnan jäsenenä, varapuheenjohtajana tai puheenjohtajana vuodesta 1999 alkaen.

Antti Heikinheimo on Eviran hyväksymä ja valvoma luomuomenanviljelijä.

Casper Herler

Miten vastuullisuus näyttäytyy asianajajan työssä? (Linja A)

KLO 13.30–15.00

Asianajaja, toimitusjohtaja Casper Herler valottaa sitä, miten vastuullisuus näyttäytyy asianajajan työssä ja yritystoiminnassa. Se näkyy usein myös toimeksiannoissa ja asiakkuuksissa, joissa asianajaja toimii neuvonantajana. Hän kertoo, miten asiakkaan vastuullisuusnäkökohdat muovaavat asianajajalta edellytettävää neuvonantoa ja miten asianajajan tulisi huomioida neuvonannossaan myös perinteisen oikeudellisen tarkastelukulman ulkopuolisia seikkoja, kuten esimerkiksi viestinnällisiä näkökulmia ja asiakkaan yhteiskuntavastuulinjauksia.

Herler on suorittanut tuomioistuinharjoittelun Vaasan käräjäoikeudessa. Hän on toiminut ylitarkastajana ympäristöministeriössä kaavoitusasioiden parissa ja yliopistossa tutkijana ja assistenttina viisi vuotta. Herler on julkaissut väitöskirjan maaperän pilaantumisen vastuukysymyksistä ja taannehtivasta vastuusta ja toiminut ympäristökonsulttina Pöyryllä. Vuodesta 2007 Herler on ollut lakimiehenä ja osakkaana Asianajotoimisto HPP:ssä sekä vuodesta 2010 osakkaana ja 2016 lukien toimitusjohtajana Asianajotoimisto Boreniuksella.

Herler kantaa aina reissuilla järjestelmäkameraa mukanaan ja pyrkii vangitsemaan kiinnostavia hetkiä luonnossa.

Sari Hiltunen

Juristista strategiseksi neuvonantajaksi – miten liikejuristin toimenkuva muuttuu? (Linja A)

KLO 13.30–15.00

Asianajaja Sari Hiltunen käsittelee esityksessään liikejuristin toimenkuvan muuttumista, liikejuristeihin kohdistuvia odotuksia sekä sitä, mitä onnistunut asiakasneuvonta muuttuvassa toimintaympäristössä edellyttää.

Hiltunen on työskennellyt Asianajotoimisto Castrén & Snellmanilla vuodesta 2000 lukien ja sitä ennen kilpailuasioiden parissa kauppa- ja teollisuusministeriössä sekä Kilpailuvirastossa.

Hiltusen sydäntä lähellä ovat matkustaminen, liikunta ja design.

Liisa Isomaa

Lapsen asioista sopiminen erotilanteissa (Linja B)

KLO 13.30–15.00

Asianajaja Liisa Isomaa esittää asianajajan kommenttipuheenvuoron linjan B aiheista.

Isomaalla on 25 vuoden kokemus lapsiasioiden hoitamisesta. Hän harrastaa moottoripyöräilyä ja liikuntaa.

Kari Jaatinen

Aipa tulee, ota digiloikka ajoissa (Linja C)

KLO 13.30–16.30

Asianajaja Kari Jaatinen kertoo esityksessään, kuinka digitalisaatio mullistaa arkeamme parhaillaan – Netflix korvaa maikkarin, AirBnB hotellit ja Amazon tavaratalot. Tuomioistuimetkin digitalisoituvat (Aipa), kansalaiset asioivat sähköisesti (Kapa). Asianajotoimistojen on aika hypätä digi-junaan ennen kuin on myöhäistä.

Jaatinen on suorittanut OTK:n tutkinnon 1993 ja saanut varatuomarin arvonimen auskultoituaan Espoon käräjäoikeudessa 1995. Hän on toiminut Asianajotoimisto Ari Immonen Oy:ssä vuosina 1995–2007. Jaatinen on ollut asianajaja vuodesta 1998 ja hänellä on ollut oma toimisto vuodesta 2007. Jaatinen toimii Asianajajaliiton IT-valiokunnan jäsenenä ja on tämän tehtävän myötä aktiivisesti mukana oikeusministeriön AIPA-hankkeessa.

Jaatisen erityinen kiinnostuksen kohde on elämän yhteensovittaminen. Työaikaa ja vapaa-aikaa ei oikeastaan voi eikä kannata erottaa toisistaan, mutta tasapaino tekemisen ja lepäämisen välillä pitää säilyttää. Hän käy taidenäyttelyissä tilaisuuden tullen, usein myös arkipäivisin ”lounasaikaan”.

Lassi Kettula

Sovintoneuvottelut ja sovittelut (Linja D)

KLO 14.30–16.30

Asianajaja Lassi Kettula on yksi sovintoneuvotteluihin ja sovitteluihin liittyvän paneelikeskustelun osallistujista.

Lassi Kettula on aloittanut Asianajotoimisto Merilampi Oy:n Tampereen toimistossa lakimiehenä vuonna 1993. Asianajajaksi hänet hyväksyttiin vuonna 1995 ja toimiston osakkaaksi hänet kutsuttiin vuonna 2000. Kettula on toiminut Merilammen Tampereen toimiston vastuuosakkaana vuodesta 2005 lukien.

Kettulan vapaa-aika rakentuu kuntoliikunnan, kulttuurin ja historian kolmiosta – vaihtelevin painotuksin.

Julia Korkman

Lapsen asioista sopiminen erotilanteissa (Linja B)

KLO 15.30–16.30

Psykologian tohtori, oikeuspsykologian dosentti Julia Korkman on yksi linjan B panelisteista.

Julia Korkman toimii oikeuspsykologian dosenttina Helsingin yliopistossa. Hän on aiemmin toiminut vastaavana tutkijana Åbo Akademissa Suomen Akatemian rahoittamassa hankkeessa liittyen silminnäkijätunnistuksiin. Hän toimii myös HUS:n lasten ja nuorten oikeuspsykologisessa yksikössä, jossa selvitetään epäilyjä lapsiin kohdistuneista rikoksista poliisin tai oikeuslaitoksen pyynnöstä. Hän toimii myös kouluttajana poliisilla, oikeuslaitoksella, yliopistoilla sekä yliopistosairaaloissa.

Korkman on Suomen Pelastakaa lapset ry:n hallituksen jäsen, psykologiliiton oikeuspsykologian työryhmän puheenjohtaja sekä usean kansainvälisen tutkijaverkoston jäsen. Korkmanin kompetenssi painottuu lapsiin kohdistuviin rikoksiin ja näiden selvittämiseen sekä todistajanpsykologiaan ja erityisesti todistajien kuulemiseen oikeusprosessissa. Korkmanin kuva: Rikhard Tiula

Paula Kurki-Suonio

Sovintoneuvottelut ja sovittelut (Linja D)

KLO 14.30–16.30

Asianajaja Paula Kurki-Suonio on yksi sovintoneuvotteluihin ja sovitteluihin liittyvän paneelikeskustelun osallistujista.

Paula Kurki-Suonio on toiminut Asianajotoimisto Kurki-Suonio Ky:n yhtiömiehenä vuodesta 1989 lähtien. Sitä ennen hän on toiminut Liperin tuomiokunnan notaarina (1982–83), Joensuun raastuvanoikeuden vs. ja vt. oikeusneuvosmiehenä (1983 ja 1984) ja Asianajotoimisto Kurki-Suonio Ky:n avustavana lakimiehenä (1986–89). Asianajaja hän on ollut vuodesta 1988. Paula Kurki-Suonio on toiminut Lahden kaupunginvaltuuston jäsenenä (1993–2004) sekä kaupunginhallituksen jäsenenä (1997–2000) ja puheenjohtajana (1999–2000).

Kurki-Suonio harrastaa muun muassa golfia, veneilyä ja karjalaisuutta.

Taina Laajasalo

Mitä huolto- ja tapaamissopimuksissa tulisi ottaa huomioon? (Linja B)

KLO 13.30–15.00

Psykologian tohtori Taina Laajasalo valottaa esityksessään, millaisia eväitä psykologinen tutkimustieto antaa mm. seuraavien haastavien kysymysten käsittelyyn: Milloin, miksi ja miten riitaisa avioero on lapselle vahingollinen? Vieraannuttaminen vai vieraantuminen? Oikeuspsykologinen tutkimustieto – hyödyntämätön voimavara?

Taina Laajasalon vuonna 2006 hyväksytyn väitöskirjan aiheena olivat mielenterveyshäiriöt ja väkivalta. Laajasalo on toiminut psykologina Lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikössä vuodesta 2010 vastuualueenaan erityisesti lasten kuuleminen ja lausuntojen kirjoittaminen oikeudelle. Hän on toiminut oikeuspsykologian dosenttina vuodesta 2015, hän toimii oikeuspsykologian kurssin vastuuopettajana ja tutkijana Helsingin yliopiston oikeuspsykologian tutkimusryhmässä. Laajasalo tekee kliinistä työtä lasten ja perheiden parissa sekä tarjoaa koulutusta ja konsultaatioita eri ammattiryhmille, mukaan lukien poliisit, syyttäjät ja olosuhdeselvityksiä tekevät sosiaalityöntekijät.

Laajasalo on innokas Aliaksen pelaaja, joka rakastaa pyöräilyä ja hyvää kasvisruokaa.

Timo Mella

Sovintoneuvottelut ja sovittelut (Linja D)

KLO 14.30–16.30

Asianajaja Timo Mella on yksi sovintoneuvotteluihin ja sovitteluihin liittyvän paneelikeskustelun osallistujista.

Timo Mella on ollut asianajaja vuodesta 1985 ja Asianajotoimisto Karvo & Mella Oy:n osakas vuodesta 1986 lukien.

Rovaniemeläinen Mella harrastaa tuntureita eri vuodenaikoina.

Jarkko Männistö

Askelmerkit digiloikkaan (Linja C)

KLO 13.30–16.30

Asianajajat Jarkko Männistö, Kari Jaatinen ja Juha Taipale kannustavat kollegoita ottamaan digiloikan toiminnassaan. Esityksen aiheita mm. Mitä on digitalisaatio? Miksi sillä on väliä? Analogisesta digitaaliseen toimintamalliin. Digitaalisen aineiston luominen, hallitseminen ja hyödyntäminen. Kommunikaatio digikaudella. "Robottijuristit eivät ole vielä täällä, mutta jos sinulla on toimistolla tietokone, tulostin ja skanneri, tule kuulemaan kollegoiden vinkit siitä, miten otat jo nykyisistä laitteista parhaan hyödyn ja miten parhaiten valmistaudut tulevaan", Männistö vinkkaa.

Männistö on johtanut omaa oikeudenkäynteihin erikoistunutta asianajotoimistoaan vuodesta 2011 saakka. Ennen asianajouralle siirtymistä hän työskenteli oikeusministeriössä ja väitöskirjatutkijana Turun yliopistossa.

Vapaa-ajallaan Männistö valmentaa U8-ikäisten lasten jalkapallojoukkuetta sekä soittaa kitaraa.

Mika Ohtonen

Ongelmakeskeisyydestä ratkaisuhakuisuuteen monimutkaistuvassa sääntely-ympäristössä (Linja A)

KLO 13.30–15.00

Asianajaja Mika Ohtonen esittelee ratkaisuhakuisuuteen liittyviä vero-oikeudellisia haasteita erityisesti omien kokemustensa valossa. Verotussääntely lisääntyy koko ajan ollen sisällöltään tulkinnanvaraista ja sovellettavuudeltaan vaikeasti ennakoitavaa. Asianajajalta odotetaan ratkaisuja eri tilanteisiin siten, että riskit voidaan joko välttää tai vähintäänkin minimoida.

Mika Ohtonen on toiminut Roschier Asianajotoimisto Oy:ssä vuodesta 2006, jossa osakkaana vuodesta 2010 lukien. Sitä ennen hän on työskennellyt veroasiantuntijana PwC:llä (2002–2006) ja verohallinnossa (1999–2002).

Ohtosen intohimona ovat verojuridiikan lisäksi linnut, jotka ovatkin vieneet hänet retkille eri puolille maailmaa. Hän on havainnut 475:stä Suomessa havaitusta luonnonvaraiseksi tulkitusta lintulajista yhteensä 426. Ohtosen vapaa-aika kuluu perheen kanssa Lauttasaaressa ja kesäisin Saimaalla kolmen pojan harrastusten viedessä mm. urheilukentille ja kalavesille.

Mika Paavilainen

Yritysasiakkaan neuvonta muuttuvassa maailmassa (Linja A)

KLO 15.30–16.30

Mika Paavilainen on yksi linjan A panelisteista.

Paavilainen on toiminut vuodesta 2010 alkaen Fortum Oyj:n Corporate M&A -toiminnossa. Tätä ennen hän on toiminut Leonia Bankin riskienhallinnassa vuosina 1996–1999 ja Roschier Asianajotoimisto Oy:n M&A-yksikössä vuosina 2000–2010.

Paavilainen harrastaa vapaa-ajallaan veneilyä, metsästystä ja liikuntaa. Hänen pro bono -aktiviteetteihinsa kuuluu vapaaehtoisen palokuntatoiminnan edistäminen Helsingin Pelastusliiton hallituksen puheenjohtajana, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön hallituksen jäsenenä sekä Degerö FBK-Laajasalon VPK:n hallituksen puheenjohtajana.

Antti Pulkkinen

Asianajajien näkemyksiä sovittelusta ja sovintoneuvotteluista (Linja D)

KLO 13.30–14.30

Asianajaja Antti Pulkkinen käy esityksessään läpi riita-asioita hoitaville asianajajille tehdyn kyselytutkimuksen tulokset.

Antti Pulkkinen on ollut Inventio Asianajotoimisto Oy:n osakas vuodesta 2015 lähtien. Asianajouralla hän on toiminut eri toimistoissa vuodesta 2002, sitä ennen syyttäjänä ja auskultoinut käräjäoikeudessa.

Pulkkinen harrastaa muun muassa kalastusta ja liikuntaa eri muodoissaan.

Juha Taipale

Askelmerkit digiloikkaan (Linja C)

KLO 13.30–16.30

Asianajajat Juha Taipale, Kari Jaatinen ja Jarkko Männistö kannustavat kollegoita ottamaan digiloikan toiminnassaan.

Juha Taipale on teknologia- ja sopimusjuristi, joka on päätynyt kansainvälisen pankkitoiminnan, teollisuuden ja startupin kautta advokaatiksi. Hän on Eversheds Asianajotoimisto Oy:n osakas. Taipale on tietotekniikan aktiivinen harrastaja ja käyttäjä, joka on toiminut pitkään Asianajajaliiton IT-valiokunnan jäsenenä ja osallistunut AIPA-portaalityöryhmän toimintaan asiantuntijajäsenenä.

Juha Taipale on juristikuoro Lain Huudon innokas laulaja.

Tuija Turpeinen

Pakkotäytäntöönpano lapsiasioissa. Miten vuoroasumisen voi panna täytäntöön? (Linja B)

KLO 13.30–16.30

Laamanni Tuija Turpeinen valottaa esityksessään lapsen huoltoriidan toimeenpanoa. Turpeisen mielestä lapsen huoltoa ja tapaamisoikeutta koskevan päätöksen täytäntöönpano on kankeaa ja hidasta ja hän pohtii, voiko lapsen etu ylipäänsä enää toteutua, jos pakkotäytäntöönpano jää ainoaksi vaihtoehdoksi.

Tuija Turpeinen on Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden laamanni (1.11.2016 lukien). Hän on toiminut Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden käräjätuomarina 7 vuotta, joista kolme vuotta lapsioikeudellisiin asioihin erikoistuneen osaston osastonjohtajana. Sitä ennen hän toimi asianajajana 16 vuotta keskittyen lapsi- ja perheoikeudellisiin asioihin. Turpeinen on lisäksi toiminut asiantuntija-avusteisten huoltoriitojen sovittelijatuomarina ja kouluttajana vuodesta 2011.

Kari Turtiainen

Miten huolto- ja tapaamisasioissa saadaan aikaan kestävä sopimus? (Linja B)

KLO 13.30–15.00

Käräjätuomari Kari Turtiainen käy esityksessään läpi asioita, jotka edistävät huolto- ja tapaamissopimuksen kestävyyttä ja sitä, miten noita asioita voidaan käsitellä tuomioistuinsovittelussa.

Kari Turtiainen on vuodesta 2005 lukien toiminut Oulun käräjäoikeudessa käräjätuomarina ja vuodesta 2013 riita-asioiden osastonjohtajana. Sitä ennen hän on toiminut yritysneuvojana (1996–1997), assistenttina (taloudelliset suhteet) (1997), hovioikeudenviskaalina (1998–2001 ja 2003–2004), hallintopäällikkönä (2001–2003). Hän hoiti Oulun käräjäoikeuden ma. laamannin virkaa vuosina 2015-2016. Lisäksi Turtiainen on toiminut sovittelijana vuodesta 2009 lukien ja sovittelukouluttajana OM:n, Asianajajaliiton ja Lapin yliopiston koulutuksissa.

Kari Turtiainen on naimisissa oleva kahden teinin isä ja äkäisen terrierin isäntä. Hän harrastaa erilaisilla pelikentillä erikokoisten pallojen perässä juoksemista ja toimii vapaa-ajallaan salibandyvalmentajana.


ohjelmatärppi | Linja A
Yritysasiakkaan neuvonta
Siirtomaasali I | Klo 13.30-16.30
ohjelmatärppi | Linja B
Lapsen asioista sopiminen erotilanteissa
State Room | Klo 13.30-16.30
ohjelmatärppi | Linja C
Askelmerkit digiloikkaan
Merisali | klo 13.30-16.30
ohjelmatärppi | Linja D
Sovintoneuvottelut ja sovittelut
Siirtomaasali II | klo 13.30-16.30
Muista myös tapahtuman hashtag Asianajajapäivä
09.0010.00
Ilmoittautuminen ja aamukahvi
Pyöreän Salin aula
10.0012.00
Oikeus ja politiikka – faktaa vai fiktiota?
Korvaavatko mielipiteet faktatiedon? Kenellä on valta Suomessa? Mikä on asiantuntijatiedon rooli muuttuvassa maailmassa? Kuullaanko asianajajien ääntä?
Jarkko Ruohola
Asianajajaliiton puheenjohtaja, asianajaja, VT, KTM, Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy

Suvi-Anne Siimes
Toimitusjohtaja, Työeläkevakuuttajat TELA

Jari Lindström
Oikeus- ja työministeri, oikeusministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö

Keskustelun vauhdittajana
Eeva Lehtimäki
Viestinnän tekijä, Ellun Kanat

Kimmo Grönlund
PD, politiikan tutkija, valtio-opin professori, Åbo Akademi

12.0013.30
Lounas
Hotellin päärakennuksen Oceana-ravintola ja Vista Bar -aulabaari, Ravintola Meritorppa sekä Pyöreä Sali.
13.3015.00
Linja A: Yritysasiakkaan neuvonta
Siirtomaasali I
Ongelmakeskeisyydestä ratkaisuhakuisuuteen monimutkaistuvassa sääntely-ympäristössä
Mika Ohtonen
Asianajaja, osakas, Roschier Asianajotoimisto Oy

Juristista strategiseksi neuvonantajaksi – miten liikejuristin toimenkuva muuttuu?
Sari Hiltunen
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy

Miten vastuullisuus näyttäytyy asianajajan työssä?
Casper Herler
Asianajaja, OTT, VT, toimitusjohtaja, Asianajotoimisto Borenius Oy

Linja B: Lapsen asioista sopiminen erotilanteissa
State Room
Mitä huolto- ja tapaamissopimuksissa tulisi ottaa huomioon?
Taina Laajasalo
PsT, oikeuspsykologian dosentti, psykologi, HUS & Helsingin yliopisto

Miten huolto- ja tapaamisasioissa saadaan aikaan kestävä sopimus?
Kari Turtiainen
Käräjätuomari, osastonjohtaja, OTK, VT, Oulun käräjäoikeus

Pakkotäytäntöönpano lapsiasioissa. Miten vuoroasumisen voi panna täytäntöön?
Tuija Turpeinen
Laamanni, VT, Pohjois-Karjalan käräjäoikeus

Kommenttipuheenvuoro
Liisa Isomaa
Asianajaja, Asianajotoimisto Isomaa & Kinnunen

Linja C: Askelmerkit digiloikkaan
Merisali
Mitä on digitalisaatio? Miten se tehdään?
Jarkko Männistö
Asianajaja, OTT, Jarkko Männistö Asianajotoimisto Oy

Aineiston luominen, hallitseminen ja hyödyntäminen
Kari Jaatinen
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Kari Jaatinen

Juha Taipale
Asianajaja, osakas, VT, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Linja D: Sovintoneuvottelut ja sovittelut
Siirtomaasali II
Asianajajien näkemyksiä sovintoneuvotteluista ja sovittelusta
Antti Pulkkinen
Asianajaja, VT, Inventio Asianajotoimisto Oy

Sopimisen mahdollisuuksista ja rajoituksista
Antti Heikinheimo
Asianajaja, laamanni, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Paneelikeskustelu sovittelukokemuksista, puheenjohtajana
Antti Pulkkinen
Asianajaja, VT, Inventio Asianajotoimisto Oy

Panelisteina
Pasi Hagman
Asianajaja, Asianajotoimisto Pasi Hagman Oy

Antti Heikinheimo
Asianajaja, laamanni, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Lassi Kettula
Asianajaja, osakas, VT, Asianajotoimisto Merilampi Oy

Paula Kurki-Suonio
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Kurki-Suonio Ky

Timo Mella
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Karvo & Mella Oy

15.0015.30
Iltapäiväkahvi
Kokoustilojen edustalla
15.3016.30
Linja A: Yritysasiakkaan neuvonta
Siirtomaasali I
Paneelikeskustelun puheenjohtajana
Casper Herler
Asianajaja, OTT, VT, toimitusjohtaja, Asianajotoimisto Borenius Oy

Panelisteina
Ulla Bono
OTL, VT, lakiasiainjohtaja, Ahlstrom Oyj

Mika Paavilainen
OTK, MBA, Vice President, Corporate Transactions, Fortum Oyj

Linja B: Lapsen asioista sopiminen erotilanteissa
State Room
Paneelikeskustelun puheenjohtajana
Liisa Isomaa
Asianajaja, Asianajotoimisto Isomaa & Kinnunen

Panelisteina
Julia Korkman
PsT, psykologi, oikeuspsykologian dosentti, Helsingin yliopisto / HUS lasten ja nuorten oikeuspsykologian yksikkö

Taina Laajasalo
PsT, oikeuspsykologian dosentti, psykologi, HUS & Helsingin yliopisto

Tuija Turpeinen
Laamanni, VT, Pohjois-Karjalan käräjäoikeus

Kari Turtiainen
Käräjätuomari, osastonjohtaja, OTK, VT, Oulun käräjäoikeus

Linja C: Askelmerkit digiloikkaan
Merisali
Aineiston luominen, hallitseminen ja hyödyntäminen
Kari Jaatinen
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Kari Jaatinen

Juha Taipale
Asianajaja, osakas, VT, Eversheds Asianajotoimisto Oy

Digitaalinen kommunikaatio
Jarkko Männistö
Asianajaja, OTT, Jarkko Männistö Asianajotoimisto Oy

Linja D: Sovintoneuvottelut ja sovittelut
Siirtomaasali II
Paneelikeskustelu jatkuu
Antti Pulkkinen
Asianajaja, VT, Inventio Asianajotoimisto Oy

Pasi Hagman
Asianajaja, Asianajotoimisto Pasi Hagman Oy

Antti Heikinheimo
Asianajaja, laamanni, Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy

Lassi Kettula
Asianajaja, osakas, VT, Asianajotoimisto Merilampi Oy

Paula Kurki-Suonio
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Kurki-Suonio Ky

Timo Mella
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Karvo & Mella Oy

16.3019.30
Luentojen jälkeen
Musisointia ja välipalaa hotellin aulassa klo 16.30-19.30.
19.30
Illallinen
Pyöreässä Salissa, Siirtomaasalissa, Meritorpassa, Vanhassa torpassa ja Merisalissa klo 19.30. Illallisen pöytäkartat saatavilla aamulla hovimestarilta Pyöreän Salin aulasta.
"Tänään lähtee!"
Illallisen jälkeen huippuesiintyjät vuoden suurimmassa juristiyökerhossa.
Esiintyjät
Paula Koivuniemi

00.00 alkaen Siirtomaasalissa

Kaikki tuntevat Paulan! Upea aikuinen nainen showbändeineen nousee lavalle Asianajajapäivän keskiyössä Siirtomaasalissa. 50 vuotta suomalaisia viihdyttänyt kestostara on juuri julkaissut tuoreimman levynsä. Paula nostaa tunnelman kattoon! Olethan eturivissä?

Noora Karman ja Helena Plathánin Magic & Music Show

Illallisen aikana kaikissa saleissa kiertää Noora Karman ja sellisti Helena Plathánin Magic & Music show. Magic & Music vie katsojan taikuuden ja musiikin mystiseen maailmaan. Sellon syvä ääni yhdistettynä henkeäsalpaavaan taikuuteen luo kokonaisvaltaisen nautinnon, joka ei voi olla hivelemättä katsojan jokaista aistia.

Taikuri Noora Karma on kansainvälisesti tunnettu ja palkittu naismaagikko ja mentalisti. 15 vuotta ulkomailla luodun uran jälkeen hän palasi Suomeen, jossa hän myös voitti lavataikuuden Suomen mestaruuden vuonna 2005.

Sellisti Helena Plathán aloitti sellonsoiton opiskelun jo 4-vuotiaana Oulun musiikkiopistossa isänsä Jouko Paavolan johdolla. Hän on opiskellut Lahden konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa. Plathán soittaa useissa erilaisissa kokoonpanoissa, vierailee orkestereissa, on mukana TV-tuotannoissa, opettaa sellonsoittoa ja vetää omaa ohjelmatoimistoa.

Bilebändi Groovy Peppers

Bilebändi Groovy Peppers esiintyy Siirtomaasalissa Paula K:n show’n jälkeen.

Groovy Peppers on valioluokan jazz-ja kevyenmusiikin ammattilaisista koostuva hyvän mielen orkesteri, jolta taittuu taianomaisesti lähestulkoon mikä tahansa tanssittava musiikkityylilaji. Perinteikkääksi yhtyeelle on tullut 1950-1970-lukujen soul-, funk-, ja swing-hittien soittaminen.

Soittajakaarti vie yleisönsä heti alkutahdeilta tanssin pyörteisiin vanhojen tuttujen hittien saattelemana.Tobias Andersin on tuttu viihdyttäjä ja upeaääninen herrasmies. Hänen äänensä taipuu sujuvasti aina Frank Sinatrasta Stevie Wonderin kautta Pharrell Williamsiin.

Club + DJ = HyväMeno

Alakerran Merisalin valtaa clubimeininki. Tanssilattia täyttyy DJ:n tahdittamana.

AdvoJazz -orkesteri

16.30 alkaen hotellin vastaanottoaulassa

Asianajajapäivä ei olisi mitään ilman asianajaja Olli Ruokosen luotsaamaa AdvoJazzia, joka on esiintynyt Asianajajaliiton vuotuisessa päätapahtumassa jo yli 20 vuoden ajan.

AdvoJazz musisoi seminaari- ja illallisvieraille klo 16.30 alkaen hotellin vastaanottoaulassa ennen illalliselle siirtymistä.

Pyöreän Salin Karaoke

Pyöreässä Salissa jokaisesta voi tulla illan Tähti. Huippusuosittu karaoke vetää väkeä Asianajajapäivän myöhäisillassa.


kartta
Lataa aikataulun tulostettava versio

Hinnat

SEMINAARIPAKETIT

Seminaaripaketti I
luennot sekä aamukahvi, lounas, päiväkahvi, illan tervetulojuoma, illallinen ilman juomia ja kahvi
380 €

Seminaaripaketti II
luennot sekä aamukahvi, lounas ja iltapäiväkahvi (ei sis. illallista)
300 €

JÄLKI-ILMOITTAUTUMISET JA PERUUTUSEHDOT

16.12.2016 jälkeen tehtyihin ilmoittautumisiin lisätään käsittelykuluina 30 €.
30.12.2016 jälkeen tehdyistä osallistujavaihdoksista peritään käsittelykuluina 30 €.
31.12.2016–8.1.2017 tehdyistä peruutuksista veloitetaan 200 €.
8.1.2017 jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitetaan koko seminaaripaketin hinta.

Majoitus

Kalastajatorpan huonevaraus

Hinta: 144 € / vrk 1 tai 2 hengen huone (sis. aamiaisen)


Scandic Parkin huonevaraus

Kalastajatorpan ollessa täyteen varattu voit varata huoneen Scandic Parkista (Mannerheimintie 46).

Ohjeita

Käytännön vinkkejä iltaohjelmaan osallistuville

Nuorten asianajajien järjestö AIJA toivottaa kaikki AIJAn jäsenet ja toiminnasta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleeksi cocktail-tilaisuuteen State Room I:een klo 18.30-19.

Illalliselle valmistautumista varten osallistujille on varattu hotellin saunatilat sekä lisäksi naisille hotellin päärakennuksen Paris- ja Rome-kabinetit.

Klo 19.30 alkava illallinen tarjoillaan suuren osanottajamäärän vuoksi neljässä eri salissa. Illallisen pöytäkartat ovat saatavilla hovimestarilta perjantaiaamuna Pyöreän Salin aulasta. Pyydämme tungoksen välttämiseksi, että aulatiloista siirrytään alkujuoman kanssa varauksen mukaisiin pöytiin, joissa alkuruoka ja illallisviinit odottavat valmiiksi katettuina.

Ilmoittautuminen

Asianajajapäivä_2017_ilmoittautumisohjeet (pdf) (154.1 KB)

Yhteystiedot

Pöytävarauksiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Hiltonin myyntipalveluun
sales.hiltonhelsinki@hilton.com, muissa asioissa Asianajajaliittoon asianajajapaiva@asianajajaliitto.fi.

Uutiset

21.10.2016
Asianajajapäivä järjestetään Helsingissä Kalastajatorpalla 13.1.2017. Tapahtumaan odotetaan yli 1 500 oikeuselämän edustajaa.
21.10.2016
Asianajajapäivän aihetunnisteena toimii #Asianajajapäivä
02.12.2016
Ilmoittautuminen päättyy 16.12. klo 16. Jos tilaisuus on täynnä, kannattaa ilmoittautua jonotuslistalle! Päiväpaketteja on rajoituksetta tarjolla, varaukset osoitteeseen asianajajapaiva@asianajajaliitto.fi.
15.12.2016
Ilmoittautumisajan päätyttyä 16.12. klo 16 mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä sähköpostitse osoitteesta sales.hiltonhelsinki@hilton.com.

Medialle

#Lakikahvit, Asianajajapäivä ja toimittajalounas 13.1.2017
Asianajajapäivä kokoaa yhteen lähes 1 400 oikeuselämän vaikuttajaa. Toivotamme median edustajat lämpimästi tervetulleiksi seuraamaan päivän ohjelmaa sekä osallistumaan #Lakikahvit-koulutukseen ja toimittajalounaalle! Tapahtumaan on ennakkoilmoittautuminen.

#Lakikahvit-koulutus huoltoriidoista klo 8.30–9.30 (State Room I, hotellin vastaanottoaula)
Maksuton koulutus tarjoaa käytännönläheisen tietopaketin kaikille toimittajille, jotka ovat kiinnostuneita lasten huoltoriitoihin liittyvistä kysymyksistä. Kouluttajina toimivat Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden laamanni Tuija Turpeinen ja asianajaja Hanna Räihä-Mäntyharju. Tarjoamme tilaisuudessa aamiaisen.

Räihä-Mäntyharju Hanna, Lasten huoltoriidat, Lakikahvit-koulutus 13.1.2017 (pdf) (170.6 KB)

Asianajajapäivä klo 10–16.30 (Kalastajatorpan konferenssikeskus)
Toimittajat ovat tervetulleita seuraamaan myös Asianajajapäivän ohjelmaa heti #Lakikahvit-koulutuksen jälkeen klo 10.

Toimittajalounas klo 12.15–13.30 (Ravintola Meritorpan kabinetti)
Toimittajalounaalla tartumme ajankohtaiseen oikeudelliseen teemaan.

Työskentelytilana Amiraali-kabinetti

Voit tehdä juttusi jo paikan päällä. Median työskentelytilana toimii Amiraali-kabinetti konferenssikeskuksessa.

 

Asianajajapäivä on toimittajille maksuton. Tilarajoitteiden vuoksi iltatilaisuus on tarkoitettu vain kutsuvieraille.

 

Ilmoittaudu mukaan: http://bit.ly/Asianajajapaiva2017_medialle

 

Tervetuloa!

 

Osoite: Kalastajatorpantie 1, Helsinki

 

Lisätietoa:
Viestintä- ja kehityspäällikkö Janne Laukkanen, p. 040 588 1925
Viestintäasiantuntija Johanna Kainulainen, p. 040 721 7289


Menossa mukana

alma_talent
EDITA_760px
Kauppalehti_Tietopalvelut_RGB
LexusKaivoksela_200px
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje