Jarkko Ruohola

Asianajajapäivän aamupäivä

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Asianajajaliiton puheenjohtaja Jarkko Ruohola pohtii esityksessään, mihin asianajajaa ja asianajajakuntaa tarvitaan oikeuden ja politiikan välissä.

Asianajaja Jarkko Ruohola on toiminut Suomen Asianajajaliiton puheenjohtajana kesäkuusta 2016 alkaen. Sitä ennen hän oli liiton varapuheenjohtaja 2013–2016. Ruohola työskentelee asianajajana Turussa ja on Asianajotoimisto Lukander Ruohola HTO Oy:n toimitusjohtaja. Hän on toiminut myös Turun Asianajajayhdistyksen puheenjohtajana.

Antti Häkkänen

Asianajajapäivän aamupäivä

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Oikeusministeri Antti Häkkänen on yksi aamupäivän Asianajaja2025-osuuden alustajista.

Antti Häkkänen on toiminut oikeusministerinä toukokuusta 2017 alkaen. Hän on kansanedustaja (2015–), kokoomuksen varapuheenjohtaja (2016–) ja Mäntyharjun kunnanvaltuuston jäsen (2009–). Häkkänen on aiemmin toiminut kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana (2012–2013), liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikon erityisavustajana (2014–2015) sekä pääministeri Jyrki Kataisen erityisavustajana (2013–2014).

Maria Ritola

Asianajajapäivän aamupäivä

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä ja tutkija. Parhaillaan Maria työskentelee NASA:n tutkimuskeskuksessa perustamassaan Iris AI -startupissa, jonka keinoäly auttaa yrittäjiä ja innovatiivisia suuryrityksiä löytämään ja hyödyntämään tieteellisiä sisältöjä tehokkaasti ilman vaatimusta alan aiemmasta osaamisesta.

Ritola on valmistunut Piilaaksossa sijaitsevasta Singularity Universitysta, jonka missio on ratkoa maapallon suurimpia haasteita nopeasti kehittyvien teknologioiden avulla. Hän on perustanut myös Pohjoismaissa toimivan startup-kiihdyttämö Peloton Clubin, joka auttaa resurssiviisaan asumisen liikenteen ja ruoan parissa työskenteleviä yrityksiä löytämään käyttäjänsä ja kirkastamaan liiketoimintamallinsa.

Maria Ritolan erityisaloja ovat teknologioiden mahdollisuksien tunnistaminen, yhteisöjen rakentaminen, yrittäjyys, systeeminen muutos, kestävät innovaatiot ja ilmastonmuutos.

Timo Ritakallio

Asianajajapäivän aamupäivä

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Timo Ritakallio on toiminut työeläkeyhtiö Ilmarisen varatoimitusjohtajana vuosina 2008–2014 ja toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Ennen Ilmarista Ritakallio on työskennellyt pitkään OP Ryhmässä eri johtotehtävissä.

OP Ryhmän keskusyhteisön hallintoneuvosto on nimittänyt Timo Ritakallion OP Ryhmän uudeksi pääjohtajaksi. Ritakallio aloittaa uudessa tehtävässään maaliskuussa 2018. Nimityksen myötä Timo Ritakalliosta tulee myös OP Yrityspankin hallituksen puheenjohtaja.

Ritakallio on vuodesta 2016 alkaen toiminut myös Suomen Olympiakomitean puheenjohtajana. Kuva: Antti Karppinen

Teemu Laajasalo

Asianajajapäivän aamupäivä

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Piispa Teemu Laajasalon esityksen aihe Mitä robotti ei meissä korvaa kuulostaa yhtäältä uhmakkaalta ja toisaalta puolustuskannalla ja huolissaan olevalta. Tarvitaanko robotti, jotta huoli ihmisenä olemisen ainutlaatuisuudesta ja korvaamattomuudesta syntyy? Miksi me emme halua, että meitä vertaillaan koneen kanssa, mitä se kertoo meistä? Onko oikeamielisyys erityisesti ihmiselle kuuluva ominaisuus?

Teemu Laajasalo on toiminut 20 vuotta erilaisissa kirkon tehtävissä, Helsingin seurakuntayhtymän johtajana, Kallion kirkkoherrana, asessorina tuomiokapitulissa ja pappina Helsingin keskustassa. Laajasalo on luennoinut yrityksissä ja oppilaitoksissa oppimiseen ja etiikkaan liittyvistä kysymyksistä.

Orsolya Görgényi

Asianajajapäivän aamupäivä

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Orsolya Görgényi is a regular speaker at various legal conferences on subjects that she feels passionate about, including the future of the legal profession and services. She served in 2015-2016 as the President of AIJA, the International Association of Young Lawyers. In 2016 she led the AIJA team in charge of the joint CCBE/AIJA survey project on the future of the legal profession. Previously she held various other positions in the association, and currently she is vice-president of the Skills, Career, Innovation, Leadership and Learning (SCILL) Commission of AIJA. She is also a member of the IBA's Presidential Task Force on the Future of Legal Services, and ambassador of ELTA, the European Legal Tech Association.

She is partner at Szecskay Attorneys at Law, in Budapest, Hungary, and she specializes in international transactions, M&A, corporate and commercial law; and is also active in business mediation utilizing supervision techniques.


Pilvi Alopaeus

Legal Design, oikeudellinen muotoilu: Paluu tulevaisuuteen (Linja D)

KLO 13.30–14.00 Merisali

Pilvi Alopaeus puhuu yhdessä asianajaja Johanna Rantasen kanssa oikeudellisesta muotoilusta linjalla D: Asianajotoimisto2025, jonka aiheena on Tekniikka – renki vai isäntä?

Pilvi Alopaeus opiskelee Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Hän on toiminut rahoitusalalla (Nets Oy), jonka jälkeen hän on työskennellyt opintojen ohessa pääosin nuorten kasvuyritysten maailmassa mm. in-house Legal Advisorina sekä useamman vuoden Helsingin yliopiston Helsinki Law Clinic hankkeessa. Tammikuussa 2017 Alopaeus otti vastaan Legal Design Summitin CEO:n tehtävät ja syksyllä 2017 hän siirtyi Privaonille Privacy Specialistiksi. Alopaeus on lisäksi Advisory Boardin jäsen Helsingin yliopiston Legal Tech Labissa.

Pia Dahlqvist

Asianajotoimisto2025: Tekniikka – renki vai isäntä? (Linja D)

KLO 13.30–16.30 Merisali

Viestintäjohtaja Pia Dahlqvist toimii moderaattorina linjalla D: Asianajotoimisto2025, jonka aiheena on Tekniikka – renki vai isäntä?

Pia Dahlqvist on suomalaisen perheomisteisen sijoitusyhtiön Rettig Groupin viestintäjohtaja. Omistustensa kautta Rettig Group toimii maailmanlaajuisesti noin 28 maassa ja työllistää yli 4000 henkilöä. Rettigille Dahlqvist siirtyi Asianajotoimisto Castrén & Snellmanilta, jossa hän vastasi asianajotoimiston viestinnästä ja markkinoinnista noin 10 vuoden ajan. Ennen asianajomaailmaa Dahlqvist on toiminut viestintä- ja markkinointipäällikkönä Evli Pankissa.

Jan Dernestam

Facing the future – team before individual (Linja B)

klo 13.30–14.15 Siirtomaasali I

Managing Partner Jan Dernestam’s session is about the importance of maintaining a strong culture in a partnership, seen from the perspective of a pure lockstep firm where collaboration between partners always outranks individual performance.

LL.M. Jan Dernestam was named Mannheimer Swartling’s Managing Partner in 2011 and has been a member of the firm’s Board of Directors since 2009. Being Managing Partner is a full-time job but before Jan took on this position he specialised in all kinds of banking and finance law focusing in particular on leasing and asset finance, loan financing, acquisition financing and structured financing.

Markku Fredman

Paneeli: Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? (Linja D)

KLO 15.30–16.15 Merisali

Asianajaja, OTL Markku Fredman on yksi linjan D paneeliin osallistuvista asiantuntijoista. Paneelin aiheena on Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? Paneelin moderaattorina toimii viestintäjohtaja Pia Dahlqvist.

Asianajaja Markku Fredman on helsinkiläisen Asianajotoimisto Fredman & Månsson Oy:n osakas (1991–). Hän on varatuomari (1986), asianajaja (1989) ja oikeustieteen lisensiaatti (2011).

Asianajaja Markku Fredman on Asianajajaliiton menettelytapavaliokunnan puheenjohtaja ja valtuuskunnan jäsen. Hän on toiminut myös Asianajajaliiton hallituksen jäsenenä (2005–2011) ja varajäsenenä (2002–2005) sekä lukuisissa muissa luottamustoimissa ja asiantuntijatehtävissä Asianajajaliiton eri toimielimissä.

Tanja Heiskanen

Uusperheiden oikeudelliset ongelmat (Linja A)

KLO 14.15–15.00 State Room

Asianajaja Tanja Heiskanen ja käräjätuomari Riikka Meroma käsittelevät esityksessään uusien perhemallien ongelmia ja riitaisuuksia tuomioistuimen ja asianajajan näkökulmasta.

Asianajaja Tanja Heiskanen on helsinkiläisen Asianajotoimisto Sandström & Koulu Oy:n osakas (2007–). Hän on työskennellyt Sandström & Koulussa vuodesta 2001 lukien, ensin oikeustieteen ylioppilaana ja sitten avustavana lakimiehenä (2003–2007).

Casper Herler

Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? (Linja C)

KLO 13.30–14.30 Siirtomaasali II

Asianajaja, toimitusjohtaja Casper Herler osallistuu Linjan C: Etiikka ja juridiikka paneelikeskusteluun aiheesta Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? Paneelin moderaattorina toimii oikeusneuvos Mika Ilveskero.

Asianajaja Casper Herler on helsinkiläisen Borenius Asianajotoimisto Oy:n toimitusjohtaja (2016–) ja osakas (2010–). Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut lakimiehenä ja osakkaana HPP Asianajotoimisto Oy:ssä (2007–2010). Lisäksi hän on toiminut ylitarkastajana ympäristöministeriössä kaavoitusasioiden parissa ja tutkijana ja assistenttina yliopistossa. Herler on julkaissut väitöskirjan maaperän pilaantumisen vastuukysymyksistä ja taannehtivasta vastuusta ja toiminut ympäristökonsulttina Pöyryllä.

Katja Hollmén

Asiantuntija2025: Asianajopalveluiden myyminen (Linja B)

KLO 15.30–16.30 Siirtomaasali I

Katja Hollmén toimii moderaattorina linjalla B: Asiantuntija2025, jonka aiheena on Asianajopalveluiden myyminen.

OTK Katja Hollmén on Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy:n Director of Customer Relations. Hän työskenteli uransa ensimmäiset vuodet yritysjärjestelyiden parissa Hannes Snellmanilla ja White & Casella. Asianajopalveluiden ostajan rooliin hän siirtyi vuonna 2007, jolloin hän aloitti Nordea Corporate Financella Associate Directorina pääomamarkkinatransaktioiden parissa. Vuonna 2009 Hollmén siirtyi Talentumille kirja- ja koulutusliiketoiminnan johtajaksi ja Suomen johtoryhmän jäseneksi. Vuonna 2014 Hollmén aloitti Dittmar & Indreniuksella liiketoiminnan kehitystehtävissä markkinointi- ja asiakkuusjohtajana.

Heidi Härkönen

Paneeli: Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? (Linja D)

KLO 15.30–16.15 Merisali

Väitöskirjatutkija Heidi Härkönen osallistuu asiantuntijana linjan D paneeliin, jonka aiheena on Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? Paneelin moderaattorina toimii viestintäjohtaja Pia Dahlqvist.

OTM Heidi Härkönen on väitöskirjatutkijana Lapin yliopistossa (2016–). Hän toimii lisäksi vierailevana tutkijana Aalto-yliopistossa (09/2017–) sekä perustamansa Muotioikeuden yhdistys ry:n puheenjohtajana (2014–).

Ennen nykyisiä tehtäviään Härkönen on toiminut Legal Counselina KPMG Oy Ab:ssa (2013–2016), Traineenä Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:ssä (2013) ja Rautaruukki Oyj:ssä (2011) sekä virkamiesharjoittelijana Hyvinkään käräjäoikeudessa (2009–2010).

Elisa Ilmoniemi

Perhe2025 – Perheoikeuden haasteet (Linja A)

KLO 13.30-16.30 State Room

Asianajaja Elisa Ilmoniemi toimii moderaattorina linjalla A: Perhe2025, jonka aiheena on Perheoikeuden haasteet.

Asianajaja Elisa Ilmoniemi on tamperelaisen Asianajotoimisto Roihu Oy:n osakas (2016–). Ennen tätä hän on toiminut asianajajana Asianajotoimisto Alfa Oy:ssä (2007–2016), käräjäviskaalina Tampereen käräjäoikeudessa (2007), käräjänotaarina Tampereen käräjäoikeudessa (2006–2007) sekä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvassa (2003–2005).

Mika Ilveskero

Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? (Linja C)

KLO 13.30–14.30 Siirtomaasali II

Oikeusneuvos Mika Ilveskero toimii paneelikeskustelun moderaattorina linjalla C: Etiikka ja juridiikka. Paneelin otsikkona on Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely?

Mika Ilveskero toimii korkeimman oikeuden jäsenenä. Ennen siirtymistään korkeimpaan oikeuteen hän on tehnyt pitkän uran Asianajotoimisto Castrén & Snellmanin osakkaana. Hän on myös toiminut silloisen Helsingin raastuvanoikeuden notaarina. Asianajajaliiton puheenjohtajana Ilveskero on toiminut vuosina 2010–2013. Ilveskero on Suomen Asianajajaliiton Säätiön hallituksen varajäsen vuodesta 2015 alkaen.

Niko Jakobsson

Mitä tekoäly tekee jo nyt?

KLO 14.00–14.30 Merisali

Asianajaja Niko Jakobsson alustaa yhdessä asianajaja Markus Oksasen kanssa tekoälyn vaikutuksesta asianajajan työhön. Keskustelun vauhdittajana toimii viestintäjohtaja Pia Dahlqvist.

Asianajaja Niko Jakobsson on helsinkiläisen Borenius Asianajotoimisto Oy:n kehitysjohtaja. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut Boreniuksen Knowledge Management Specialistina ja Development Specialistina (2012–2015). Jakobsson on auskultoinut Helsingin käräjäoikeudessa (2014–2015). Hän on aiemmin työskennellyt mm. isännöintitoimiston lakimiehenä, kuluttajariitalautakunnan esittelijänä ja muutamassa muussa suuressa asianajotoimistossa. Jakobsson on lisäksi kirjoittanut yli 400 artikkelia johtaviin suomalaisiin tietotekniikkalehtiin vuodesta 2001 alkaen.

Niko Jakobsson on Asianajajaliiton IT-valiokunnan sekä teknologia, media ja telekommunikaatio -asiantuntijaryhmän jäsen, Asianajajaliiton valtuuskunnan varajäsen ja Lakimiesliiton tulevaisuusvaliokunnan jäsen.

Juha Pekka Katainen

Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? (Linja C)

KLO 13.30–14.30 Siirtomaasali II

Asianajaja, toimitusjohtaja Juha Pekka Katainen osallistuu Linjan C: Etiikka ja juridiikka paneelikeskusteluun aiheesta Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? Paneelin moderaattorina toimii oikeusneuvos Mika Ilveskero.

Asianajaja Juha Pekka Katainen on Asianajotoimisto Krogerus Oy:n toimitusjohtaja (2004–). Hän on työskennellyt Krogeruksella vuodesta 2001 alkaen.

Elina Koivumäki

Paneeli: Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? (Linja D)

KLO 15.30–16.15 Merisali

OTK Elina Koivumäki on yksi linjan D paneeliin osallistuvista asiantuntijoista. Paneelin aiheena on Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? Paneelin moderaattorina toimii viestintäjohtaja Pia Dahlqvist.

OTK Elina Koivumäki on toiminut maaliskuusta 2000 syyskuuhun 2016 asianajoalalla, viimeisimpänä Eversheds Asianajotoimisto Oy:n osakkaana. Koivumäki irtisanoutui asianajotoimistosta syksyllä 2016 ja perusti oman Lexperience-yrityksen ja laajensi tekemistään myös mm. asiakaskokemuksen, sisältömarkkinoinnin, social sellingin sekä henkilöbrändien pariin. Juristityön lisäksi Koivumäki on tietokirjailija, bloggaaja, juontaja, tubettaja ja podcast-esiintyjä.

Samuli Koskela

Paneeli: Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? (Linja B)

KLO 15.30–16.30 Siirtomaasali I

Asianajaja, toimitusjohtaja Samuli Koskela on yksi linjan B paneeliin osallistuvista asiantuntijoista. Paneelin aiheena on Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? Paneelin moderaattorina toimii Katja Hollmén.

Asianajaja Samuli Koskela on ollut osa Lexian tiimiä vuoden 2005 alusta lukien ja tällä hetkellä hän toimii Lexian toimitusjohtajana. Työurallaan Koskela on hoitanut asianajotehtäviä laaja-alaisesti eri liikejuridiikan osa-alueilla. Koskelan uralla mielenkiinto ja vahvuudet asianajajana ovat kohdistuneet rakentamisen juridiikkaan, yritysjärjestelyihin sekä riitojenratkaisuun.

Riikka Koulu

Pienet asianajotoimistot ja digitalisaatio (Linja D)

KLO 14.30–15.00 Merisali

Tutkija Riikka Koulu tarjoaa esityksessään näkökulmia oikeudellisen palvelumuotoilun, oikeusteknologian ja digitalisaation haasteisiin ja mahdollisuuksiin juristiprofession kannalta pienten asianajotoimistojen näkökulmaa unohtamatta.

Riikka Koulu toimii Helsingin yliopistossa tutkijatohtorina ja Legal Tech Labin johtajana (2016–). Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on ollut tohtorikoulutettavana (2013–2016), auskultanttina (2012) sekä avustavana lakimiehenä (2010–2012).

Jukka Kurttila

Lakanakauppa uuteen kuosiin – vastuullista bisnestä! (Linja C)

KLO 15.30–16.15 Siirtomaasali II

Toimitusjohtaja Jukka Kurttilan esityksessä pohditaan merkitystä ja muun muassa sitä, kuinka merkitystä ei voi keksiä ja kuinka sen lunastaminen voi olla raskasta.

Toimitusjohtaja Jukka Kurttila on Finlayson Oy:n toimitusjohtaja (2014–). Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut yrittäjänä 15 vuotta ja markkinointitehtävissä yli 20 vuotta. Kurttila on vuonna 2002 perustetun Bob Helsinki Oy:n perustajajäsen ja hän toimi vuosia sen toimitusjohtajana.

Kuva: Marko Rantanen

Kari Lautjärvi

Yhteiskunnallinen asianajaja (Linja C)

KLO 14.30–15.00 Siirtomaasali II

Asianajaja, laamanni Kari Lautjärvi käsittelee esityksessään muun muassa asianajotoiminnan yhteiskunnallista merkitystä, ammattietiikkaa, yhteiskuntavastuuta ja pro bono-työtä asianajotoiminnassa.

Asianajaja Kari Lautjärvi on helsinkiläisen Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy:n osakas (2011–). Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on ollut Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:n osakas (1997–2010), Asianajotoimisto Heikki Haapaniemen osakas (1988–1997) ja Procopé & Hornborg Asianajotoimisto Oy:n lakimies (1983–1987).

Lautjärvi on toiminut Suomen Asianajajaliiton puheenjohtajana (2004–2007) ja hän on Suomen Asianajajaliiton Säätiön hallituksen puheenjohtaja (2015–).

Eerik Leikas

Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? (Linja C)

KLO 13.30–14.30 Siirtomaasali II

Asianajaja, osakas Eerik Leikas osallistuu Linjan C: Etiikka ja juridiikka paneelikeskusteluun aiheesta Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? Paneelin moderaattorina toimii oikeusneuvos Mika Ilveskero.

Eerik Leikas on toiminut uransa aikana kattavasti liikejuridiikan eri osa-alueilla, ja hoitanut yrityskauppoihin ja pääomasijoitushankkeisiin liittyviä asianajotehtäviä. Leikas on Asianajotoimisto Astrea Oy:n osakas ja yhtiön hallituksen jäsen.

Jaakko Lindgren

Asianajaja somessa: Vaikuttamista, henkilöbrändäystä... vai hukkaan heitettyä aikaa? (Linja D)

KLO 15.30–16.15 Merisali

Asianajaja Jaakko Lindgren osallistuu asiantuntijana linjan D paneeliin, jonka aiheena on Asianajaja somessa: Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä… vai hukkaan heitettyä aikaa? Paneelin moderaattorina toimii viestintäjohtaja Pia Dahlqvist.

Asianajaja Jaakko Lindgren on yksi vuonna 2016 perustetun media- ja teknologia-alaan erikoistuneen helsinkiläisen Dottir Asianajotoimisto Oy:n perustajista ja osakkaista. Sitä ennen hän työskenteli Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä (2013–2016), Tieto Oyj:ssä (2009–2013) sekä HPP Asianajotoimisto Oy:ssä (2008–2009).

Kuva: Matti Keski-Kohtamäki

Matti Louhija

Paneeli: Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? (Linja B)

KLO 15.30–16.30 Siirtomaasali I

Lakiasiainjohtaja Matti Louhija on yksi linjan B paneeliin osallistuvista asiantuntijoista. Paneelin aiheena on Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? Paneelin moderaattorina toimii Katja Hollmén.

Matti Louhija on Outokumpu-konsernin lakiasiainjohtaja. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut Outokumpu-konsernissa lakimiehenä (1996–2006), lakiasiainjohtajana (2006–2011), strategiajohtajana (2011–2013), integraatiojohtajana (2013–2014), kehitysjohtajana (2014–2016) sekä lakiasiainjohtajana (2016–).

Pekka Mattila

Voittava asema: Asiantuntijapalveluiden strateginen markkinointi (Linja B)

KLO 14.15–15.00 Siirtomaasali I

VTT Pekka Mattila käsittelee esityksessään strategista markkinointia asiantuntijapalveluiden alalla. Hän vastaa muun muassa kysymyksiin, kuinka löytää voittava asema, mikä on erottuvan asiakaskokemuksen merkitys ja kuinka kehittää organisaatioiden ja henkilöiden brändien yhteispeliä.

Pekka Mattila toimii käytäntöön suuntautuneena professorina (Professor of Practice) Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Lisäksi hän toimii Aalto University Executive Education -ryhmän toimitusjohtajana sekä johtamisen ja markkinoinnin professorina johtamisen kehittämisen ohjelmissa.

Pekka Mattilan erikoisalueita ovat ylimmän johdon työskentely, johtamisurat ja -kompetenssit, muutoksen johtaminen, strateginen johtajuus, strategian muotoilu, johtamisjärjestelmien kehittäminen, strateginen markkinointi sekä liiketoimintamalli-innovaatiot ja palvelujohtaminen.

Riikka Meroma

Uusperheiden oikeudelliset ongelmat (Linja A)

KLO 14.15–15.00 State Room

Käräjätuomari Riikka Meroma ja asianajaja Tanja Heiskanen käsittelevät esityksessään uusien perhemallien ongelmia ja riitaisuuksia tuomioistuimen ja asianajajan näkökulmasta.

Riikka Meroma on käräjätuomari Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Hän on toiminut käräjätuomarin tehtävissä lähes koko työuransa ajan ja välillä myös noin vuoden ajan asianajollisissa tehtävissä. Meroma on toiminut lakimiesesittelijänä oikeudenkäyntiavustajalautakunnassa sen perustamisesta 1.1.2013 alkaen ensin päätoimisena (virkavapaalla käö:sta) ja sitten sivutoimisena 30.6.2017 asti.

Markus Oksanen

Mitä tekoäly tekee jo nyt? (Linja D)

KLO 14.00–14.30 Merisali

Asianajaja Markus Oksanen alustaa yhdessä asianajaja Niko Jakobssonin kanssa tekoälyn vaikutuksesta asianajajan työhön. Keskustelun vauhdittajana toimii viestintäjohtaja Pia Dahlqvist.

Asianajaja Markus Oksanen on työskennellyt vuodesta 2004 alkaen helsinkiläisessä Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy:ssä. Ennen sitä hän toimi teknologiayhtiön lakimiehenä (2000–2003).

Ilkka Perheentupa

Paneeli: Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? (Linja B)

KLO 15.30–16.30 Siirtomaasali I

Asianajaja, osakas Ilkka Perheentupa on yksi linjan B paneeliin osallistuvista asiantuntijoista. Paneelin aiheena on Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? Paneelin moderaattorina toimii Katja Hollmén.

Asianajaja, LL.M. Ilkka Perheentupa on helsinkiläisen Avance Asianajotoimisto Oy:n perustaja ja osakas (2011–). Hän on aiemmin toiminut New Yorkissa Goldman, Sachs & Co.:n Principal Investments -yksikössä (2010–2011), New Yorkissa Weil, Gotshal & Manges LLP:ssä Senior Associatena Private Equity -yksikössä (2006–2010), Helsingissä Hannes Snellman Asianajotoimisto Oy:ssä Associatena ja Senior Associatena (1998–1999, 2002–2006) sekä Lontoossa Latham & Watkins LLP:ssä Associatena (2000–2002).

Johanna Rantanen

Legal Design, oikeudellinen muotoilu: Paluu tulevaisuuteen (Linja D)

KLO 13.30–14.00 Merisali

Asianajaja Johanna Rantanen puhuu yhdessä Pilvi Alopaeuksen kanssa oikeudellisesta muotoilusta linjalla D: Asianajotoimisto2025, jonka aiheena on Tekniikka – renki vai isäntä?

Asianajaja Johanna Rantanen on yksi vuonna 2016 perustetun media- ja teknologia-alaan erikoistuneen helsinkiläisen Dottir Asianajotoimisto Oy:n perustajista ja osakkaista. Sitä ennen hän oli Associatena Borenius Asianajotoimisto Oy:ssä (2012–2016).

Jussi-Pekka Rantanen

Asianajaja2025: Asiantuntijan työ murroksessa

KLO 10.00–12.15 Siirtomaasali

Toimittaja Jussi-Pekka Rantanen toimii Asianajajapäivän aamupäivän ohjelman moderaattorina. Aamupäivässä kuullaan Asianajajaliiton puheenjohtajan, oikeusministerin, tekoälytutkijan, Helsingin piispan, AIJAn entisen puheenjohtajan sekä Ilmarisen toimitusjohtajan esitykset aiheesta Asianajajan työ murroksessa.

Jussi-Pekka Rantanen on Yleisradion toimittaja, joka toimii Yle Uutisten uutistenlukijana. Hän on toiminut uutistenlukijana vuodesta 2007 alkaen. Ennen sitä hän työskenteli Ylellä muissa tehtävissä ja Satakunnan Kansan toimittajana.

Hanna Räihä-Mäntyharju

Etiikka2025: Etiikka ja juridiikka (Linja C)

KLO 13.30–16.15 Siirtomaasali II

Asianajajaliiton varapuheenjohtaja Hanna Räihä-Mäntyharju toimii moderaattorina linjalla C: Etiikka2025, jonka aiheena on Etiikka ja juridiikka.

Asianajaja Hanna Räihä-Mäntyharju on Suomen Asianajajaliiton varapuheenjohtaja. Hän on toiminut lukuisissa Asianajajaliiton luottamustehtävissä 15 vuoden ajan, muun muassa hallituksen jäsenenä sekä Oulun ja Hämeen osastojen puheenjohtajana.

Asianajoammattia Räihä-Mäntyharju on harjoittanut yli 20 vuoden ajan; Kajaanissa 13 vuotta, Helsingissä kolme vuotta ja sen jälkeen Tampereella Asianajotoimisto Tempo Oy:n osakkaana erikoistumisalueenaan perhe- ja jäämistöoikeus. Kuva: Aki Rask

Hanna Seppänen

Paneeli: Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? (Linja B)

KLO 15.30–16.30 Siirtomaasali I

Johtava lakimies Hanna Seppänen on yksi linjan B paneeliin osallistuvista asiantuntijoista. Paneelin aiheena on Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti: Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin? Paneelin moderaattorina toimii Katja Hollmén.

Hanna Seppänen on Terveystalon johtava lakimies (2013–). Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut lakimiehenä Tallink Silja Oy:ssä (2010–2013), Asianajotoimisto Bird & Bird Oy:ssä (2008–2010), Orion Oyj:ssä (2002–2008) ja Turun yliopistossa (2001–2001).

Pauliina Tenhunen

Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? (Linja C)

KLO 13.30–14.30 Siirtomaasali II

Asianajaja Pauliina Tenhunen osallistuu Linjan C: Etiikka ja juridiikka paneelikeskusteluun aiheesta Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? Paneelin moderaattorina toimii oikeusneuvos Mika Ilveskero.

Asianajaja Pauliina Tenhunen on työskennellyt helsinkiläisessä Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy:ssä yli 25 vuotta ensin asianajajana, jonka jälkeen vuodesta 2001 myös Castrén & Snellmanin osakkaana. Viime vuodet Tenhunen on toiminut Castrén & Snellmanilla asianajajan työn lisäksi ensin toimitusjohtajana kuusi vuotta ja nyt hallituksen puheenjohtajana.

Asianajaja Pauliina Tenhunen on erikoistunut maksukyvyttömyysoikeuteen sekä yhtiöoikeuteen. Työuransa aikana hän on toiminut myös asiamiehenä tai välimiehenä oikeudenkäynneissä ja välimiesmenettelyissä.

Pekka Tuunainen

Onko Suomessa rohkeutta säännellä perheestä ja sen varallisuudesta? (Linja A)

KLO 13.30–14.15 State Room

Yliopistonlehtori Pekka Tuunainen arvioi esityksessään sitä, miten perheestä ja sen varallisuudesta säänteleminen on onnistunut ja onko siinä pysytty oikeuselämän kehityksen mukana.

Pekka Tuunainen on tutkija ja yliopistonlehtori Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa ja samanaikaisesti lakimies omassa toimistossaan. Hän siirtyy 12/2017 alkaen lakimieheksi Asianajotoimisto Itäinen & Ojantakanen Oy:öön.

Heli Vaaranen

Parisuhde uusperheessä – kuumin peruna pariterapeutin vastaanotolla (Linja A)

KLO 15.30–16.30 State Room

Psykoterapeutti Heli Vaaranen puhuu parisuhdetutkijan ja pariterapeutin näkökulmasta uusperheen parisuhdeongelmista. Uusintaliitossa puolisot ovat, yhdestä epätyydyttävästä liitosta lähdettyään, erityisen nälkäisiä saadakseen yhteistä aikaa, jaettua vanhemmuuden iloa ja jaettuja kokemuksia pienten lasten vanhempina. Järkytys syntyy, kun uusintaliitossa on entistä vähemmän aikaa parisuhteelle. Puolisot alkavat helposti kaivata parisuhteeseen täsmälleen samoja asioita (läheisyys, yhteisyys, jakaminen) kuin ensimmäisessäkin liitossa kaivattiin.

Heli Vaaranen vaihtoi muotialalta yliopistotutkijaksi kaksikymmentä vuotta sitten. Hän on sosiologi, joka on tutkinut nuoria kaahareita ja rakkautta. Kymmenen vuotta sitten hän siirtyi Väestöliittoon kirjoittajaksi, puhujaksi ja yhteiskunnalliseksi osallistujaksi. Heli Vaaranen on ajattelija ja Yle uutisten ikkunan vakituinen kolumnisti.

Carita Wallgren-Lindholm

Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? (Linja C)

KLO 13.30–14.30 Siirtomaasali II

Asianajaja Carita Wallgren-Lindholm osallistuu Linjan C: Etiikka ja juridiikka paneelikeskusteluun aiheesta Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely? Paneelin moderaattorina toimii oikeusneuvos Mika Ilveskero.

Asianajaja Carita Wallgren-Lindholm on helsinkiläisen Lindholm Wallgren Asianajotoimisto Oy:n osakas (2008–). Ennen oman toimistonsa perustamista hän oli Roschier Asianajotoimisto Oy:n osakas (1984–2008). Hän on työskennellyt myös pariisilaisissa asianajotoimistoissa (1980–1982).

Wallgren-Lindholm aloittaa 1.1.2018 kansainvälistä välimiesmenettelyä kehittävän kansainvälisen kauppakamarin valiokunnan, ICC Commission on Arbitration and ADR, puheenjohtajana.


ohjelmatärppi | Linja A
Perhe2025: Perheoikeuden haasteet
State Room | Klo 13.30–16.30
ohjelmatärppi | Linja B
Asiantuntija2025: Asianajopalveluiden myyminen
Siirtomaasali I | Klo 13.30–16.30
ohjelmatärppi | Linja C
Etiikka2025: Etiikka ja juridiikka
Siirtomaasali II | klo 13.30–16.15
ohjelmatärppi | Linja D
Asianajotoimisto2025: Tekniikka – renki vai isäntä?
Merisali | klo 13.30–16.15
Muista myös tapahtuman hashtag Asianajajapäivä
09.0010.00
Ilmoittautuminen ja aamukahvi
Ilmoittautuminen Siirtomaasalin edustalla ja aamukahvi Pyöreässä Salissa.
10.0012.15
Asianajaja2025
Aamupäivän esityksissä ennustetaan tekoälyn vaikutusta asiantuntijatyöhön. Mitä työn murros tarkoittaa asianajajille ja asianajotoimistoille? Mitä robotti ei meissä ihmisissä koskaan korvaa?
Jarkko Ruohola
Puheenjohtaja, asianajaja, VT, KTM, Suomen Asianajajaliitto

Teemu Laajasalo
Piispa, kasvatust. toht., Helsingin hiippakunta

Antti Häkkänen
Oikeusministeri

Timo Ritakallio
Toimitusjohtaja, OTM, MBA, TkT, Ilmarinen

Maria Ritola
Yrittäjä, keinoälytutkija, KTM, Iris AI

Orsolya Görgényi
Past President of AIJA, Attorney-at-Law, Partner, JD, LL.M., Szecskay Attorneys at Law

12.1513.30
Lounas
Hotellin päärakennuksen Oceana-ravintola, Ravintola Meritorppa ja Pyöreä Sali.
13.3015.00
Perhe2025: Perheoikeuden haasteet
Linja A – State Room
13.30‒14.15
Onko Suomessa rohkeutta säännellä perheestä ja sen varallisuudesta?
Pekka Tuunainen
OTT, yliopistonlehtori, lakimies, Helsingin yliopisto, Asianajotoimisto Itäinen & Ojantakanen Oy

14.15‒15.00
Uusperheiden oikeudelliset ongelmat
Riikka Meroma
OTK, käräjätuomari, Pirkanmaan käräjäoikeus

Tanja Heiskanen
Asianajaja, osakas, Asianajotoimisto Sandström & Koulu Oy

Asiantuntija2025: Asianajopalveluiden myyminen
Linja B – Siirtomaasali I
13.30‒14.15
Facing the Future – Team Before Individual
Jan Dernestam
LL.M., Managing Partner, Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB

14.15‒15.00
Voittava asema: Asiantuntijapalveluiden strateginen markkinointi
Pekka Mattila
Valtiot. toht., Professor of Practice, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Etiikka2025: Etiikka ja juridiikka
Linja C – Siirtomaasali II
13.30–14.30
Paneeli: Muuttuva toimintaympäristö – hitaasti muuttuva eettinen sääntely?
Casper Herler
OTT, VT, asianajaja, toimitusjohtaja, Borenius Asianajotoimisto Oy
Juha Pekka Katainen
Asianajaja, toimitusjohtaja, Asianajotoimisto Krogerus Oy
Eerik Leikas
Asianajaja, VT, osakas, Asianajotoimisto Astrea Oy
Pauliina Tenhunen
Asianajaja, VT, Asianajotoimisto Castrén & Snellman Oy
Carita Wallgren-Lindholm
VT, asianajaja, osakas, välimies, Lindholm Wallgren Asianajotoimisto Oy

Paneelin moderaattori
Mika Ilveskero
Oikeusneuvos, Korkein oikeus

14.30‒15.00
Yhteiskunnallinen asianajaja
Kari Lautjärvi
Asianajaja, laamanni, osakas, OTT, LL.M., Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy

Asianajotoimisto2025: Tekniikka – renki vai isäntä?
Linja D – Merisali
13.30‒14.00
Legal Design, oikeudellinen muotoilu: Paluu tulevaisuuteen
Pilvi Alopaeus
CEO, Legal Design Summit
Johanna Rantanen
Asianajaja, Dottir Asianajotoimisto Oy

14.00‒14.30
Mitä tekoaly tekee jo nyt?
Niko Jakobsson
Asianajaja, VT, kehitysjohtaja, Borenius Asianajotoimisto Oy
Markus Oksanen
Asianajaja, Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy

14.30‒15.00
Pienet asianajotoimistot ja digitalisaatio
Riikka Koulu
OTT, VT, tutkijatohtori, Legal Tech Lab, Helsingin yliopisto

15.0015.30
Iltapäiväkahvi
Kokoustilojen edustalla
15.3016.30
Perhe2025: Perheoikeuden haasteet
Linja A – State Room
15.30‒16.30
Parisuhde uusperheessä – kuumin peruna pariterapeutin vastaanotolla
Heli Vaaranen
Valtiot. toht., psykoterapeutti

Linjan moderaattori
Elisa Ilmoniemi
Asianajaja, VT, osakas, Asianajotoimisto Roihu Oy

Asiantuntija2025: Asianajopalveluiden myyminen
Linja B – Siirtomaasali I
15.30‒16.30
Paneeli: Asiakkaan tarpeet ja palveluiden myynti – Mikä painaa asiakkaan vaakakupissa? Mikä on asianajajien kyky vastata haasteisiin?
Samuli Koskela
Asianajaja, toimitusjohtaja, osakas, Lexia Asianajotoimisto Oy
Matti Louhija
Lakiasiainjohtaja, Outokumpu Oyj
Ilkka Perheentupa
Asianajaja, osakas, LL.M., Avance Asianajotoimisto Oy
Hanna Seppänen
Johtava lakimies, OTM, LL.M., Terveystalo

Linjan ja paneelin moderaattori
Katja Hollmén
OTK, LL.M., Director of Customer Relations, Dittmar & Indrenius Asianajotoimisto Oy

Etiikka2025: Etiikka ja juridiikka
Linja C – Siirtomaasali II
15.30‒16.15
Lakanakauppa uuteen kuosiin – vastuullista bisnestä!
Jukka Kurttila
Toimitusjohtaja, FM, Finlayson Oy

Linjan moderaattori
Hanna Räihä-Mäntyharju
Varapuheenjohtaja, asianajaja, VT, Suomen Asianajajaliitto

Asianajotoimisto2025: Tekniikka – renki vai isäntä?
Linja D – Merisali
15.30‒16.15
Paneeli: Asianajaja somessa – Vaikuttamista ja henkilöbrändäystä... vai hukkaan heitettyä aikaa?
Markku Fredman
OTL, asianajaja, Asianajotoimisto Fredman & Månsson Oy
Heidi Härkönen
OTM, väitöskirjatutkija, Lapin yliopisto
Elina Koivumäki
OTK, perustaja, Lexperience
Jaakko Lindgren
Asianajaja, Dottir Asianajotoimisto Oy

Linjan ja paneelin moderaattori
Pia Dahlqvist
Viestintäjohtaja, Rettig Group

16.3019.30
Luentojen jälkeen
Musisointia ja välipalaa hotellin aulassa klo 16.30-19.30.
19.30
Illallinen
Pyöreässä Salissa, Siirtomaasalissa, Meritorpassa, Vanhassa torpassa ja Merisalissa klo 19.30. Illallisen pöytäkartat saatavilla aamulla hovimestarilta Pyöreän Salin aulasta.
Huippuesiintyjät vuoden suurimmassa juristiyökerhossa!
Esiintyjät
Olavi Uusivirta & Band

Merisalissa noin klo 00.15‒01.00

Olavi Uusivirta on suomalaisen rockin kirkkaimpia tähtiä. Seitsemän studioalbumia ja yhden kokoelman julkaissut Uusivirta on tunnettu lukuisista hiteistään. Uusin levy ”Olavi” ilmestyi 12.2.2016, ja sen ensimmäinen sinkku ”Tanssit vaikka et osaa” meni suoraan kolmen valtakunnallisen radiokanavan soittolistalle, ja olikin kevään soitetuimpia radiobiisejä. Albumi taasen meni suoraan Suomen virallisen listan ykköseksi! ”Olavi”-levyn kiertueella useat keikat ovat olleet jo ennakkoon loppuunmyytyjä.

Uusivirta bändeineen on tällä hetkellä Suomen halutuimpia artisteja niin festareille kuin klubeillekin, ja ”Ikuisten lasten” jälkeinen kiertue kattoi kaksi festarikesää, sekä tasan 100 keikkaa. Vuodelle 2016 tulee kertymään yli 90 keikkaa, ja kiertue jatkuu myös keväälle 2017. Live show ei jätä ketään kylmäksi!

Olavi Uusivirran (laulu) yhtyeen täydentävät Timo Kämäräinen (kitara), Jaakko Kämäräinen (basso), ja Olli Krogerus (rummut).

Mikko Leppilampi

Siirtomaasalissa noin klo 23‒00

Ammattitaitoinen, karismaattinen ja monista huippusuosituista TV-ohjelmista tuttu Mikko Leppilampi ottaa tilaisuuden kuin tilaisuuden haltuun vankalla kokemuksellaan!

Osmo Ikonen

Siirtomaasalissa noin klo 20.30‒22.30

Musiikin ihmelapseksikin tituleerattu Osmo Ikonen on karismaattinen laulaja, lauluntekijä ja multi-instrumentalisti. Hän on julkaissut kaksi albumia sekä soittanut useissa kokoonpanoissa.

Ikonen soittaa selloa Olavi Louhivuoren Emma-palkitussa Oddarrang-yhtyeessä, bassoa The Northern Governors -yhtyeessä ja koskettimia Sunrise Avenue-yhtyeessä. Lisäksi hän on tuttu kasvo monista tv-ohjemista, kuten Lauantaiprojekti, Ilta Annen ja Hannahin kanssa, Make up, The Voice of Finland, Tähdet, tähdet ja SuomiLove.

Osmo Ikonen on vieraillut lukuisilla levyillä soittajana sekä laulajana ja hän on ollut mukana kirjoittamassa kappaleita monille suomalaisille eturivin tähdille.

Kalevi Louhivuori

Siirtomaasalissa noin klo 20.30‒22.30

Free Fall Group on kansainvälisesti palkitun multi-instrumentalisti Kalevi Louhivuoren luotsaama suomen eturivin muusikoista muodostettu yhtye, joka kutsuu bändinsä vieraileviksi solisteiksi niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin huippuartisteja. The Northern Governors - yhtyeen perustajana toimiva trumpetisti on tullut tunnetuksi mm. sävellys- ja sovitustyöstään Yonalle. Nykyään myös amerikkalaisen teknologiayrityksen (Taction Enterprises Inc) toimitusjohtajana toimiva Louhivuori työskentelee sävellystöidensä lisäksi Free Fall Festareiden ja muiden tapahtumien järjestäjänä.

AdvoJazz -orkesteri

Hotellin vastaanottoaulassa klo 16.30 alkaen

Asianajajapäivä ei olisi mitään ilman asianajaja Olli Ruokosen luotsaamaa AdvoJazzia, joka on esiintynyt Asianajajaliiton vuotuisessa päätapahtumassa jo yli 20 vuoden ajan.

AdvoJazz musisoi seminaari- ja illallisvieraille klo 16.30 alkaen hotellin vastaanottoaulassa ennen illalliselle siirtymistä.

Pyöreän Salin Karaoke

Pyöreässä Salissa jokaisesta voi tulla illan Tähti. Huippusuosittu karaoke vetää väkeä Asianajajapäivän myöhäisillassa.


kartta
Lataa aikataulun tulostettava versio

Hinnat

Seminaaripaketti I  410 €

Luennot, kahvit, lounas ja illallinen viineineen** ja kahvi
**Alkumalja, 16 cl valkoviiniä, 24 cl punaviiniä, 8 cl jälkiruokaviiniä

Seminaaripaketti II  310 €

Luennot, kahvit ja lounas, ei sisällä illallista


Majoitus

Huonehinta on 147 €/vrk 1 tai 2 hengen huone (sis. aamiaisen). 
Huonevarauksia voi tehdä Kalastajatorpalle tästä linkistä avautuvalla sähköisellä lomakkeella. (Käyttäkää tarvittaessa koodia GASIG.)

Kalastajatorpan majoituskiintiön täytyttyä käyttöön otetaan lisäkiintiö Scandic Parkista (os. Mannerheimintie 46, Helsinki). 
Huonevaraukset Scandic Parkiin tästä linkistä.Ohjeita

Ilmoittautumisaika

Suuren osallistujamäärän vuoksi ilmoittautuminen on porrastettu. 
 • Asianajajat ma 20.11. klo 12 – pe 24.11. klo 16 ja ma 27.11. klo 12 –  pe 15.12. klo 16.
 • Muut juristit ma 27.11. klo 12 – pe 15.12. klo 16
Lisäksi päiväpaketteja voi edelleen varata osoitteesta asianajajapaiva@asianajajaliitto.fi. Päivä+ilta-pakettien osalta jonossa oleville ilmoitetaan erikseen vapautuvista paikoista.

Ilmoittautumisohje (pdf)

Muutokset, peruutukset ja jälki-ilmoittautumiset

Ilmoittautumisajan päätyttyä 15.12.2017 klo 16.00 voi mahdollisia vapaita paikkoja kysyä sähköpostitse osoitteesta sales.hiltonhelsinki@hilton.com. 15.12.2017 jälkeen tehtyihin ilmoittautumisiin lisätään käsittelykuluina 30 €.

Vahvistettujen osallistujien tietoja, tehtyjä valintoja ja erityisruokavalioita pääsee muuttamaan 29.12.2017 saakka ilmoittautumisen yhteydessä saadun sähköpostilinkin kautta. Uusien osallistujien ilmoittaminen riippuu tapahtuman varaustilanteesta. 

Maksuton peruutus on mahdollista ilmoittautumisen yhteydessä saadun sähköpostilinkin kautta 29.12.2017 saakka. 30.12.2017–7.1.2018 tehdyistä peruutuksista veloitetaan 200 € ja 7.1.2018 jälkeen tehdyistä peruutuksista koko valitun seminaaripaketin hinta. 

29.12.2017 jälkeen tehdyistä osallistujavaihdoksista peritään käsittelykuluina 30 euroa.

29.12.2017 jälkeen kaikki muutokset niin osallistumisista kuin pöytävarauksista on lähetettävä sähköpostitse osoitteeseen sales.hiltonhelsinki@hilton.comUutiset

27.10.2017
Asianajajapäivä järjestetään Helsingissä Kalastajatorpalla 12.1.2018.
27.10.2017
Asianajajapäivän aihetunnisteena toimii #Asianajajapäivä
20.11.2017
Asianajajapäivän ilmoittautuminen hyvässä vauhdissa. Ensimmäisenä päivänä myyty jo yli 800 lippua!
18.12.2017
Mahdollisia vapaita paikkoja voi kysyä sähköpostitse osoitteesta sales.hiltonhelsinki@hilton.com.
9.1.2018
Asianajajapäivä loppuunmyyty! 1 500 osallistujaa ja kymmeniä huippupuhujia.
12.1.2018
50. Asianajajapäivä oli onnistunut - kiitos kävijöille!

Medialle

#Lakikahvit, Asianajajapäivä ja toimittajalounas 12.1.2018

Asianajajapäivä 12.1.2018 on täynnä mielenkiintoista ohjelmaa klo 8.30–16.30. Päivän seminaariohjelma on avoin medialle ja kerää vuosittain sankan osallistujajoukon. Tervetuloa!

Ilmoittaudu osoitteella viestinta@asianajajaliitto.fi

klo 8.30–9.30
#Lakikahvit-koulutus: Pakolaiskriisi katosi, mutta kriisiasenne jäi
Kalastajatorppa, State Room I (hotellin vastaanottoaulassa oikealla)

Maksuton koulutus median edustajille tarjoaa käytännönläheisen tietopaketin turvapaikka-asioiden nykyhaasteista. Asianajajapäivän tämä osuus on vain toimittajille.

 • Erityisen haavoittuvassa asemassa olevien turvapaikanhakijoiden tunnistaminen 
  (kidutetut, vammaiset, seksuaaliset vähemmistöt)
 • Oikeusapuun tehtyjen kiristysten aiheuttamat ongelmat
 • Perheenyhdistämisten vaikeat haasteet

Kouluttajina yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä ja asianajaja Ville Punto. Tarjoamme tilaisuudessa aamiaisen.

klo 10.00–12.15 ja klo 13.30–16.30
Asianajajapäivän monipuoliset luennot
Kalastajatorppa, kokouskeskus

Asianajajapäivän ohjelma alkaa heti #Lakikahvit-koulutuksen jälkeen klo 10.00 Kalastajatorpan kokouskeskuksessa.

Poimintoja tarjonnasta:

 • Uusperheiden oikeudelliset ongelmat?
 • Julkaisemme tulokset perheoikeusjuristeille tehdystä kyselystä: millaisista asioista perheissä riidellään?
 • Mitä tekoäly jo tekee asianajotoimistoissa?
 • Huippupuhujia: oikeusministeri Antti Häkkänen, tekoälytutkija Maria Ritola, Helsingin piispa Teemu Laajasalo, OP Ryhmän tuleva pääjohtaja Timo Ritakallio, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Pekka Mattila, Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila muiden muassa

klo 12.30–13.30 
Toimittajalounas/tiedotustilaisuus
Ravintola Meritorpan kabinetti

Asianajaliitto on teettänyt selvityksen julkisen oikeusavun kustannuksista. Kerromme toimittajalounaalla tuloksista. Tarvitaanko myös oikeusavun järjestämisessä ”SOTE” eli ”OKE”? Miten palvelut tulisi tuottaa kustannustehokkaasti? Valtio korvaa vähävaraisen henkilön oikeusavun. Palvelua tarjoavat nykyisin sekä julkiset oikeusaputoimistot että yksityiset asianajajat. - Miten jatkossa?
Seksuaalinen häirintä on puhuttanut laajasti koko yhteiskuntaa. Asianajajapäivässä haluamme olla ilmiön torjunnan etunenässä. Kerromme tästä lisää toimittajalounaalla.

Työskentelytilana Amiraali-kabinetti
Voit tehdä juttusi jo paikan päällä. Median työskentelytilana toimii Amiraali-kabinetti kokouskeskuksen alakerrassa.

Asianajajapäivä on toimittajille maksuton. Tilarajoitteiden vuoksi iltatilaisuus on tarkoitettu vain kutsuvieraille. Asianajajapäivä on tänä vuonna jälleen ennätyksellisen suosittu ja se kokoaa yhteen yli 1 500 oikeuselämän vaikuttajaa.

Tervetuloa!

Osoite: Kalastajatorpantie 1, Helsinki

Yhteyshenkilöt:
Viestintä- ja kehitysjohtaja Janne Laukkanen, p. 040 588 1925
Viestintäasiantuntija Johanna Askolin-af Ursin, p. 050 387 8311
Tiedottaja Heidi Enne, p. 040 510 8238


Menossa mukana

alma_talent
EDITA_760px
Kauppalehti_Tietopalvelut_RGB
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje